Hej alla bågskytteföreningar i Östra Svealand!

Hösten är här och det är dags att dra igång aktiviteter igen efter fin sommar med ledighet och förhoppningsvis tid för rekreation och vila.

Vi tänkte börja en ny kommunikationsrutin och skriva informationsbrev när vi tex har haft styrelsemöte eller att det har varit någon aktivitet med förbundet där det kommit fram saker att informera om. Breven kommer att skickas till alla föreningars mailadress och kommer även att läggas upp på vår hemsida.

Denna gång på vårat styrelsemöte pratade vi mycket om höstens aktiviteter. Här kommer lite hintar och mer detaljerade inbjudningar kommer att skickas ut.

Utbildningar och höstträff

Vi vill börja att inbjuda till en höstträff den 9/10 i Södertälje. Vi skapar ett tillfälle till social samvaro där vi passar på att äta lite smörgåstårta, ha en avtackning av de som lämnade styrelsen i våras, men framför allt bara umgås. Den som vill skjuta lite kan även göra det.
För att prova något nytt så tänkte vi samtidigt anordna en loppis för bågskyttematerial, så alla som har något att sälja är välkomna att ta det med sig.
Höstträffen är ett försök i år, men kan bli ett stående arrangemang.

Vi har också planerat för två utbildningar under hösten. Den första en domarutbildning som planerats till den 7/12.

En steg 1 utbildning planeras till den 26/11 med uppföljning den 19/12.

Separata inbjudan till alla dessa tillfällen kommer att komma på mail och även läggas ut på hemsidan.

DM

När det gäller DM så har vi för 2022 avverkat 3D och Tavla ute.

Jakt och fält kommer Stallarholmen att köra i år igen den 25/9 (söndag efter SM Jakt).

Tavla inne kommer Eskilstuna genomföra i samband med Munktellträffen den 29/10. Separat inbjudan skickas ut lite i förväg till distriktets klubbar för att ge en bra chans att hinna anmäla sig innan det blir fullt.

Hemsida

Det kommer också under hösten arbetas med en ny hemsida för ÖSBF då den i IdrottOnline försvinner till årsskiftet.
Passar på att påminna de föreningar som fortfarande har sin hemsida i IdrottOnline, Om ni inte påbörjat att planera för en ny hemsida så är det hög tid att göra det nu!

Förenings och distriktsutvecklingskonfetens

Förra helgens konferens syftade till att få igång dialogen mellan föreningar och distrikt i hela landet. De har brukat hållas med jämna mellanrum men har haft paus under corona och är nu tillbaka. Huvudtemat var ”Bågskytte för alla” med några pass om anläggningar, där det är viktigt att tänka på att det finns flera ekonomiska bidrag att söka för att uppnå sin dröm om en egen lokal.

Ta hjälp av idrottskonsulenten på RF SISU distrikten. Det finns en hel del information att läsa på RF SISU distriktens hemsida där även bågskyttets kontakt finns med sina kontaktuppgifter. Ett annat fokus var de lite mjukare med inkludering, paraidrott och NPF (Neuropsykologiska funktionsnedsättningar). Ett stort medskick är att det som fungerar för en paraskytt och för en skytt med NPF, likaväl fungerar bra och kan vara positivt även för de utan funktionsnedsättningar.

Det finns en del kurser i dessa ämnen, men för den som gillar att även använda böcker fick vi ett bra boktips; Motivera ideella av Aron Schough

Återstart

Vi vill även passa på att påminna om att det fortfarande finns återstartsstödspengar att söka. Cenneth rapporterade under konferensen en del om det stöd som hittills sökts och det man kan konstatera är att det finns mycket mer stöd att ta del av. Mer information finns att hitta hos förbundet:  https://www.bagskytte.se/forbundet/nyheterfranforbundet/godaekonomiskaforutsattningar-aterstartsstodochidrottsmedel/

Juniorläger

Till sist vill vi informera om det juniorläger som skall hållas på Bosön i oktober. Passa på att anmäla era ungdomar, det är först till kvarn som gäller. Mer information finns på webbsidan: https://www.bagskytte.se/forbundet/nyheterfranforbundet/savethedate-juniorlager/

Nu laddar vi för höstträffen, hoppas att vi ses i Södertälje!

ÖSBF styrelse

Pin It on Pinterest