Det rör på sig hos oss i distriktet så det är dags för ett nytt informationsutskick.  

Just nu har arbetet inför årsmötet påbörjats och lite mer info om det nedan. Vi har också stort fokus på hemsidan där det blivit en del nyheter. Det pågår också planering för aktiviteter för början av 2023.

Utbildningar

Till att börja med inbjuder distriktet till tre utbildningstillfällen för domare. En för nya domare 21/2. Två tillfällen för domaruppfräschningar för befintliga domare är också planerade då de digitala utbildningarna inte gäller längre som förnyelse efter årsskiftet 2022/23. Det första tillfället är 25/1 och det andra är 30/3. Fler tillfällen kommer att komma. Alla utbildningarna hålls i Södertälje.

Utbildningarna ligger i resultatdatabasen och kommer även att läggas på hemsidan och skickas i separat mail. Anmälan kommer att göras via mail.

Johan som är distriktets utbildningsansvariga har varit på en tränarutbildning hos World Archery i Lausanne under 7 dagar i oktober och blev där diplomerad nivåer 1 instruktör. Kursen bestod av 15 deltagare från olika länder där teori blandades med en hel massa praktiska övningar där erfarenheter delades frisiskt mellan deltagare och ledarna. Denna kurs var också ett startskott för den nya nivå 1 utbildning för blivande instruktörer som är rejält omgjord från tidigare upplägg där betydligt mer plats ges åt praktiska övningar än tidigare. Johan har även deltagit på domarinstruktörskonferens där samtliga domarutbildare i landet deltog. Vi lade även där mycket tid på praktik och tolkningar av regler samt planering inför framtiden.

Konferenser

Det har varit flera konferenser där vi har deltagit.

SBF anordnade både konferens för tränare, etiknämnd och ordföranden under november där distriktet deltog i alla tre. Ett bra tillfälle för erfarenhetsutbyte och förkovring.

Hemsida

Distriktets nya hemsida är nu här!. Det är ett nytt modernt snitt och vi introducerar av en ny logotyp. Logotypen går att se här på hemsidan.

Vi hoppas att alla föreningar hunnit göra sina egna sidor och gått ifrån Idrott onlines hemsida då de försvinner vid nyår. Har ni inte hunnit så finns möjlighet att kopiera den gamla sidan så att ni i alla fall har kvar informationen om ni vill återanvända till den nya.

Årsmöte

Datum för årsmötet är bestämt och det blir den 12/3 kl 13.00 i Södertälje.
Separat inbjudan kommer att komma.

Till detta möte kommer vi behöva ersätta åtminstone en styrelsemedlem då Agneta flyttar så fundera gärna på om ni har några kandidater att tipsa valberedningen om eller om ni själva är sugna. Utskick angående valberedningen inför årsmötet kommer att komma inom kort.

Utmärkelser

Glöm inte att anmäla era ungdomar som deltagit i klasserna 10-klass och 13-klass 7 gånger under 2022 till att få 7:an. Klasserna heter idag ”U16” och ”U13”. Skicka din anmälan till jonas.hellsen@osbfbagskytte.se 

Det är även dags att efter pandemiuppehåll nominera någon till kamratskapspriset. Detta görs via mail till ordforande@osbfbagskytte.se

Nu önskar ÖSBFs styrelse er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Pin It on Pinterest